11 Mayıs 2010 Salı

ŞAKŞUKA


Malzemeler

2 adet patlıcan
2 adet patates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet sivri biber
3 adet domates
Kızartmak için sıvı yağ
1 çorba kaşığı sirke ve tuz

Hazırlanışı

Patlıcan ve patatesleri küp küp kesip kızartın.Süzgeçte yağları süzülsün.
Bir tavada soğan ve sivri biberi soteleyin. Onlar yumuşarken içine kestiğiniz sarımsakları ilave edin. Biraz da hepsi sotelensin. Domatesleri ister rende isterseniz keserek soğanlı harca dökün. 15 -20 dakika domatesli harç kaynasın. 1 kaşık sirke ilave edin. Tuzunu ilave edin.
Servis tabağına patlıcan ve patatesi koyun en üste domatesli harcı dökün. Soğuk olarak servis yapın.
 
EğlenceBlog.Com 2010 Eğlence .
Bu sitedeki meteryaller diğer websitelerinden değerlenmiştir.