10 Mayıs 2010 Pazartesi

YUFKALI KADAYIF SARMASI

Malzemeler
yarım kg yaş kadayıf
3 adet yufka
1 kase kırılmış ceviz
3 yemek kaşığı tereyağ

Hazırlanışı
Tereyağını eriterek kadayıfların üzerine dökün ve iyice karıştırın. Daha sonra bir adet yufkayı geniş ve düz bir yere serin ve üç parçaya böldüğünüz kadayıflardan bir parçasını yufkasının üzerine eşit şekilde dağıtın. Kadayıfında üzerine cevizi dökerek sıkı bir şekilde rulo yapın. Rulodan 2 cm genişliğinde dilimler keserek yağlanmış tepsiye resimdeki gibi yerleştirin. Diğer iki yufka için de aynı işlemi tekrar edin. 160 derecede önceden ısıtılmış fırına sürün ve kızarana kadar bekletin.

Şerbeti için;
3 su bardağı su içine 3 su bardağı şeker ekleyerek kaynatın. Kadayıflar soğuk şerbet sıcakken kadayıfların üzerine şerbeti dökün. Afiyet olsun..



 
EğlenceBlog.Com 2010 Eğlence .
Bu sitedeki meteryaller diğer websitelerinden değerlenmiştir.